# 4 Afweer genoeg, ook zonder vaccin. College Pierre Capel

Foto door RF._.studio op Pexels.com

Virussen zijn er al sinds het leven is ontstaan en zijn overal in zeer grote getallen en overal aanwezig. In ons lichaam wonen ongelooflijk veel ( miljarden) virussen en daar gaan we prima mee om dank zij onze natuurlijke immuniteit.

Deze natuurlijke immuniteit bestaat uit tientallen eiwit- en cellulaire systemen, die ieder apart uitstekend in staat zijn om met virussen om te gaan. Al deze afweersystemen werken op een ingenieuze manier samen en vormen een fantastische natuurlijke immuniteit. Dit beschermt ons al miljoenen jaren tegen virussen en onze afweer heeft echt geen vaccin nodig om effectief te zijn. Denk je nu echt, dat sinds 11 maart 2020 alleen een, haastig en waarschijnlijk slecht werkend, vaccin de mensheid kan redden?

In misdaad romans geldt “Cherchez la Femme” en in het echte leven “Follow the Money”.

Bestaat SARS-Cov-2 wel? Waar is het bewijs dan? Patrick Savalle en Flavio Pasquino

Bestaat SARS-Cov-2 wel? Waar is het bewijs dan?

Die vragen stelt programmamaker Flavio Pasquino aan onderzoeksjournalist Patrick Savalle die al ruim 15 jaar met virus dossiers werkt. Na jaren lang onderzoek te hebben gedaan naar het humaan immunodeficiëntievirus (HIV) als de veroorzaker van AIDS heeft hij zich nu ook geworpen op deze vraag; zijn er sluitende wetenschappelijke bewijzen (volgens de gouden standaard) dat SARS-Cov-2 bestaat? En zo ja, is het daarmee de veroorzaker van het klinische beeld dat bij Covid 19 hoort?

De laatste vraag kan allen beantwoord worden als de gouden standaard ” Koch en/of Rivers Postulaten” is doorlopen maar ook dat is niet gedaan bij SARS-COV-2.

Savalle komt nergens in de literatuur onderzoeken tegen die valide isolatie van het SARS-Cov-2 aantonen, noch een valide bewijs dat bewijst dat SARS-Cov-2 de veroorzaker is van de Covid 19.